Description
Suplement diety – Nattokinaza NSK-SD20- 30 kaps. -Yango Nattokinaza to enzym, który produkowany jest przez bakterie Bacillus subtilis podczas procesu fermentacji ziaren soi, czyli podczas przygotowywania tradycyjnej japońskiej potrawy „natto”, od której to nattokinaza wzięła nazwę. Samemu enzymowi przypisuje się działanie trombolityczne, czyli zapobiegające tworzeniu się skrzepów krwi. Działanie to wynika z trzech właściwości tego enzymu: • bezpośredniego rozkładu fibryn• aktywowania substancji sprzyjających ich degradacji• inaktywacji substancji hamujących ich niszczenie Co więcej, w naszej Nattokinazie nie znajduje się witamina K2. Choć sama w sobie nie jest szkodliwa, a wręcz potrzebna w organizmie ludzkim, jednak osoby zmagające się z problemami naczyniowymi powinny monitorować jej spożycie. Może ona bowiem osłabiać działanie leków przeciwzakrzepowych2. Dodatkowo, badania1 pokazują pozytywny wpływ Nattokinazy w redukcji zbyt wysokiego ciśnienia krwi. Naturalny enzym pozyskiwany z tradycyjnej japońskiej potrawy „natto” Tylko 1 kapsułka dziennie! Kapsułki wykonane z celulozy roślinnej, bezpieczne dla wegetarian i wegan STAWIAMY NA JAKOŚĆ! Suplementy YANGO produkujemy zachowując najwyższe rygory kontroli jakości. Dbamy o odpowiednie stężenie substancji czynnych i całkowite bezpieczeństwo produktów. Wierzymy, że w ten sposób możemy skutecznie pomóc Ci w osiągnięciu zamierzonych celów. Składnik aktywny 1 kapsułka Nattokinaza NSK-SD® (2000 FU/kaps.) 100 mg Pozostałe informacje Kapsułek w opakowaniu 30 kapsułek 1 opakowanie wystarcza na 30 dni Zalecane dawkowanie: 1 kapsułka raz dziennie. Sposób użycia: Kapsułkę połknąć i popić dużą ilością wody po posiłku. Składniki: Substancja wypełniająca: celuloza mikrokrystaliczna, nattokinaza NSK-SD® pozyskiwana ze sfermentowanej soi. Skład kapsułki: celuloza roślinna (wegańskie). Informacja: Nie przekraczać zalecanej dziennej porcji. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety i zdrowego trybu życia. Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci. Wyprodukowano w Unii Europejskiej. Podmiot odpowiedzialny: YANGO Sp. z o.o. NSK-SD® jest zastrzeżonym znakiem towarowym firmy Japan Bio-Science Laboratories. Masa netto: 12,4 g. Ostrzeżenie: Osoby przyjmujące leki powinny przed użyciem skonsultować się z lekarzem lub farmaceutą. Niewskazane dzieciom, kobietom w ciąży oraz karmiącym. Zaleca się przerwanie stosowania w trakcie menstruacji. Informacja alergiczna:Nie zawiera skorupiaków, jaj, ryb, orzechów, składników mlecznych, selera, gorczycy, sezamu. Produkowane bez użycia sztucznych substancji konserwujących, zapachowych lub barwiących.Produkt wolny od metali ciężkich, takich jak arsen, kadm, ołów czy rtęć. Główny Inspektorat Sanitarny: 2020/11/19/SD/DA583C 1 http://www.jbsl-net.com/english/product/nsk.php 2 B. Dubiel-Braszczok, A. Kruszec-Żytniewska, P. Kotyla 2018: Witamina K – kontrowersje. Varia Medica 2 (6), 560 – 564
usztywniacz na kolano, jakie warzywo ma najwięcej żelaza, co to gastroskopia, multiuri ulotka, róża krwotoczna, estrogen tabletki, bakteryjne zapalenie jamy ustnej, calcium hasco, iwhite instant, lek przeciwhistaminowy dla dzieci, 4her suplementy
yyyyy